Index Vakbarát Hírportál

Zuglói gyerekeket rabolt ki négy fiatal

2014.03.31. 14:21

Elfogták a zuglói rendőrök azt a négy fiatalt, akik gyerekeket raboltak ki a XIV. kerületében. A 19 éves hernádnémeti B. Gergőt és három fiatalkorú társát gyanúsítják az ügyben – írja a Police.hu.

A négy fiú odament egy kiskorúhoz március 27-én délután négykor a Vezér utca–Tihamér utca kereszteződésénél lévő trolimegállóban, és megkérdezték tőle, hogy mennyi az idő. Miközben válaszolt, egyikük kikapta a kezéből a mobiltelefont, majd elfutottak a helyszínről.

Hazaérve a kiskorú elmesélte szüleinek a történteket, ezután apjával megpróbálták felkutatni a társaságot. A megállótól nem messze ki is szúrták az egyik fiút, ezúttal biciklin – mint kiderült, azt is hasonló módszerrel szerezte a Bonyhádi és a Jeney utca sarkán. Megállították, és együtt bementek a kerületi rendőrkapitányságra. Itt kiderült, az előző nap a Gödöllői utca–Vezér út sarkon is lecsaptak, ott is egy mobiltelefont loptak el egy bicikliző fiútól.

Az egyik elkövető testvére személyijével próbálta magát igazolni, ez külön vétségnek számít. A rendőrök előterjesztették a fiatalok előzetes letartóztatását.



Rovatok