Index Vakbarát Hírportál

500 t-systemses teszteli a Bubit

2014.06.06. 14:14

A T-Systems Magyarország Zrt. −   a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben −   megindítja a Mol Bubi közbringarendszer belső, ötnapos, tömeges tesztelését, amely a rendszer fejlesztésének egyik utolsó állomása. 

A T-Systems munkatársai bevonásával június 11. és 15. között bekapcsolódik a Mol Bubi közbringarendszer zárt- és teljes körű tesztelésébe, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ már korábban elkezdett. A résztvevők a tesztelés tapasztalatait folyamatosan csatolják vissza a T-Systems és a Csepel Kerékpárgyártó Zrt. konzorciuma által alapított projektcégnek, a Közbringa Kft.-nek. A Budapest utcáin több mint 500 tesztelő munkatárs részvételével zajló, összehangolt tesztet 24 órában működő helpdesk támogatja.

A T-Systems a Mol Bubi működéséhez kapcsolódó, összes lehetséges helyzetet szimulálja. A zártkörű, tömeges tesztelésre azért is van szükség, mert a kerékpárokon elhelyezett fedélzeti számítógép akkumulátora a kerékpár tekerésével tölthető és csak rendszeres használat mellett tartható a megfelelő töltöttségi szinten.

A belső tesztelést követően kerülhet sor az 1000 önkéntes budapesti érdeklődő bevonásával a nyilvános próbaüzemre, amely a Mol Bubi megvalósításának utolsó fázisa lesz.

Mint arról beszámoltunk, a június eleji belső teszten 50-80 százalékos működési arányt produkált a Bubi rendszer, ezért tovább csúszik a fővárosi bérbiciklis átadás. A BKK kilátásba helyezte a szerződés felmondását a rendszert szállító T-Systemsszel és a Csepel kerékpárgyárral. A T-Systemsszel szembeni kötbérigény már túllépte a százmillió forintot.



Rovatok