Index Vakbarát Hírportál

Horváth Csaba: Van egy jó hírem, Budapest!

2014.06.16. 10:37

Nem akar főpolgármester-jelölt lenni Horváth Csaba, mondta maga az érintett az ATV Start című műsorában hétfőn. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője jelenleg is a párt hivatalos jelöltje, ám mint kifejtette, tud magánál esélyesebb jelölteket is, és kész is támogatni egy olyan személyt, aki hozzá képest szélesebb támogatást képes szerezni.  

Az biztos, hogy Budapestért dolgozó várospolitikus lesz, de azon dolgozik, hogy egy közös jelöltet találjanak, fogalmazott kissé talányosan Horváth, mire Rónai Egon megkérdezte: ez tehát azt jelenti, hogy nem Horváth ez a bizonyos közös jelölt? A politikus igennel felelt.

Azt is elmondta, hogy saját maga helyett több jó ötlete is van, konkrét nevet azonban nem említett, mert „nem castingolunk”. Annyit azért elárult, hogy olyan civil jelöltje is van, aki az LMP és a PM számára is vonzó lehet.

Ló Béla és Zöld Piroska

Horváth Csaba legutóbb még árnyaltabban fogalmazott, sőt, mondott konkrét neveket is. Közölte, szerinte győzni csak közös baloldali főpolgármester-jelölttel lehet, ezért ő elkötelezett a közös jelöltben. Ez a jelölt majd az lesz, aki a legszélesebb támogatottságot élvezi a baloldali pártok körében, és meg tudja szólítani a szavazók széles rétegeit. Ő magát ilyen jelöltnek tartja. Mint mondta, lehet más is a közös jelölt, de fantomokat, Ló Bélákat és Zöld Piroskákat nem tud kezelni.



Rovatok