Index Vakbarát Hírportál

BKK: A víz utat talált magának

2014.07.23. 17:58

Ahogy arról kedden beszámoltunk, a BKK alaujárói és megállói több helyen nem bírták a brutális esőzést, az utasok áztak a megállókban. Többek között az 1-es villamos új megállói is beáztak a tető illesztési pontjainál (a Szentlélek téri, a Flórián téri és a Lehel úti megállóból is érkezett hozzánk ilyen beszámoló), ami azért is kínos, mert ezeknek a megállóknak éppen a vízbiztosság volt az egyik leginkább hangsúlyozott előnye.

Az új megállókkal már a korábbi heves esőzéseknél is voltak gondok, de azóta ezeket kijavították.

Azonban a víz most utat talált magának a következő hibapontig

– írta megkeresésünkre a BKK. A hiba okáról ennél többet nem árultak el.

A Flórián téri és a Szentlélek téri megállót kedden este bejárta a kivitelező, és az újabb hibapontokat garanciálisan javítani fogja. Ennek időpontját szintén nem sikerült megtudnunk, csak annyit, hogy „a javítás csak kedvező időjárási körülmények között történhet”.

A sztenderd perontetőknél (tehát ahol nem épültek betonmegállók) viszont nagyobb lehet a gond, mert ezeknél kiegészítő tervezésre van szükség a javításokhoz, amire már utasították is a vállalkozót – áll a BKK válaszában.

Szerettük volna megkeresni a CÉH Tervező, Beruházó és Fővállalkozó Zrt. a megállók építészeti terveiért felelős tervezőjét, Takács Ákost is, hogy milyen tervezési vagy kivitelezési hibák okozhatták a megállók beázását, de az építész szerint a kérdésben a BKK az illetékes.



Rovatok