Index Vakbarát Hírportál

Megvan Vitézy Dávid utódja

2014.12.02. 18:51

Dabóczi Kálmán a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja Vitézy Dávidot a BKK elnöki posztján szerdától, írja az mno.hu.

A Fővárosi Közgyűlés a múlt héten döntött a BKK és a BKV egybeolvasztásáról, és a közlekedési holding jogköreinek megkurtításáról. A BKK-t az elmúlt 4 évben Vitézy Dávid vezette. Itt gyűjtöttük össze, hogy ezalatt mi minden változott Budapest közlekedésében.

Tarlós István főpolgármester ne makarta kommentálni az új vezetőről szóló hírt.

Dorner Lajostól, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy Dabóczi fő szakterülete korábban a tömegközlekedési közszolgáltatások megrendelése, valamint az elektronikus jegyrendszer és utastájékoztatás volt.

Tökéletesen tisztában van a közlekedési szakmával, de azt hogy milyen cégvezető lesz belőle, a jövő mondja majd meg. A fővárost nyilván nem ismeri olyan jól, mint a MÁV-ot és a Volánokat, azt viszont pontosan átlátja, mitől nem felel meg az állami elvárásoknak a Futár-rendszer. Mivel a szakmában a szakma csúcsának a fővárosi közösségi közlekedés irányítását tartják, ezért mindenképp szakmai előrelépés ez a számára

– fogalmazott a VEKE elnöke, aki bizakodóan áll Dabóczi kinevezéséhez.



Rovatok