Index Vakbarát Hírportál

Hasított a Vidámpark utódja

2015.01.26. 13:14

Sokkal jobban sikerült a Holnemvolt Park első éve, mint ahogy remélték, derül ki a szerdai fővárosi közgyűlésre készült tájékoztatóból. A Vidámpark 2013. szeptember 30-án zárt be végleg. A területen ezután egy bő kétéves átmeneti időszak kezdődött, a hosszú távú terv a Pannon Park, de annak a kivitelezése várhatóan csak 2016-ban kezdődik. Az eladott játékokat 2014. január végéig lebontották és elszállították, február közepétől készülhettek az új állattartó karámok, egyebek. Ideköltözött például az állatkertből az állatsimogató, a gokartpályájára épült rá az új tevekifutó, a volt Kanyargó játék tartószerkezetét használták fel egy madárröpdéhez. 

A néhány vidámparki játékot átmentő és új attrakciókat is hozó Holnemvolt Park végül április 29-én nyílt meg. 2014. november 3-án volt a zárás erre a szezonra, télen csak néhány dolog, például az állatsimogató vagy a játszótér érhető el az állatkerti vendégeknek.

A féléves nyitva tartás alatt 432 237 vendége volt a parknak. Ha hozzávesszük azt a 20-30 ezer látogatót, akik novemberben-decemberben átjöhettek az állatkertből, akkor „az éves összes látogatószám meghaladja a 450 ezer főt, amely legalább másfélszerese a Vidámpark utolsó évei látogatottságának”, írja a tájékoztató. A látogatók többsége, 80 százaléka az állatkerti jegyével jött át, a maradék 20 százalék vett külön jegyet csak a Holnemvolt Parkba 500 forintért.

A park 2014-es bevételeit eredetileg nem egészen 40 millió forintra becsülték, de a tényleges bevétel több mint 220 millió forint lett. A pónilovagoltatás, zoo csemege árusítása például több mint négyszer annyit hozott, mint amennyivel számoltak.



Rovatok