Index Vakbarát Hírportál

Tovább fokozódik a káosz az Osztapenkónál

2015.03.21. 18:43 Módosítva: 2015.03.22. 12:48

Március 22-étől, vasárnap hajnaltól változik a közúti forgalmi rend az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszánál az új Budaörsi úti csomópont építése miatt. A BKK szerint módosul több arra közlekedő járat útvonala is.

Az aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása kezdődik, illetve a városból kifelé haladó útpályán változik a víz- és csatornaépítési munkálatok helyszíne.

Közúti és gyalogos forgalomkorlátozások

Az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán a Sasadi út környezetében, a belváros irányába vezető útpályát lezárják, és a forgalmat a kifelé haladó sávra terelik. A munkaterület mellett – sávelhúzással - továbbra is 3 sáv lesz járható mindkét irányban, azonban azok szűkebbek lesznek az eddig megszokottól. Kérik, hogy vezessenek óvatosan és tartsák be az 50 km/h sebességkorlátozást!

A Balatoni út felől érkezők nem a korábbi helyen csatlakozhatnak be az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszára, hanem egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra.

A gyalogosokat érintő változás, hogy az ideiglenes terelőúton kijelölt Sasadi úti új megállóhelyről a Sasadi úti gyalogos felüljáró a terelőút mellett nem közelíthető meg. A gyalogosok a Rimaszombati út - Május utca - Március utca útvonalon haladhatnak, amit útirányjelző táblák is jeleznek. Az ideiglenes útpálya Rimaszombati út és Sasadi úti felüljáróhoz vezető gyalogátkelőhely közötti szakaszán gyalogosan közlekedni tilos.

Tömegközlekedési változások

A forgalmi rend módosítása a közösségi közlekedést is érinti. A BKK M1-es és M7-es autópályán haladó járatai és a Balatoni úton befelé közlekedő autóbuszok is az ideiglenes terelőúton járnak majd. A Budaörsi úti, illetve Rimaszombati úti Sasadi út megállóhelyet áthelyezik az ideiglenes terelőútra az Alsó Beregszász utcai csomópont közelébe.

Erről a megállóhelyről az M4-es metró Etele téri végállomása a Beregszász utca melletti járdán keresztül közelíthető meg.

Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es autóbuszok a városból kifelé, az agglomeráció irányában ideiglenesen kihagyják a Sasadi út nevű megállóhelyet.

A buszokra a Balatoni út ideiglenes nyomvonalon, az Alsó Beregszász út előtt 30 méterrel lehet fel-, illetve leszállni.

Ugyanezek a járatok, illetve a 8-as, a 40-es, a 40E, a 87-es, a 172-es és a 187-es autóbuszok befelé, azaz a Budapest irányába vezető oldalon is kihagyják a Sasadi út megállóhelyet. A járatok a Bozókvár utca torkolata után kb. 35 méterrel állnak meg.Rovatok