Index Vakbarát Hírportál

Tűzcsap megállóban? Jó helyen van!

2015.04.08. 12:32
Egy Hűvösvölgyi úti buszmegállóban egy tűzcsapot kerülgetnek a buszok utasai. Hihetetlen, hogy került oda. Vigyázat, abszurd történet következik!

A Csíbor utcai buszmegállóhelyen a buszmegálló kellős közepén helyezkedik el a képen látható tűzcsap, akadályozva ezzel az utasok be- és kiszállását. Felesleges és balesetveszélyes forgalmi akadály a gyalogosoknak indokolatlan helyen.

– írta a Járókelő.hu egyik olvasója a lapnak.

Első csavar:

A portál megkereste a Vízműveket, hogy mégis mit keres a megállóban egy tűzcsap. Kiderült, hogy nem a tűzcsapot tették a megállóba, hanem a megállót tették rá a tűzcsapra. A közműcég egyben megjegyezte, hogty a BKK megkeresésük és hozzájárulásuk nélkül helyezte át a buszmegállót, így a korábbi szabályos állapot balesetveszélyessé vált. De ez még mindig semmi. A BKK leaszfaltozta a főelzárót és a csapszekrényt, ezért a Vízművek kéri a buszmegálló arrébb helyezését. Közölték azt is, hogy ők vállalják a tűzcsap elköltöztetését is, ha annak költségeit a BKK fizeti.

Második csavar:

A BKK fantasztikusan reagált a helyzetre. A közlekedési cég szerint a megálló helye egy adottság. "Úgy jelöltük ki a megállót, hogy a tűzcsap az első és a második ajtó közé essen, így az nem akadályozza a fel- vagy leszálló utasokat" – írták. 

Harmadik csavar:

A BKK nem árulta el ugyan, de a tűzcsap a gyakori buszkigyulladások miatt nagyon hasznos lehet, hogyha pont kéznél van. Ezért elképzelhető, hogy továbbiakkal is találkozunk. Sőt, ha a tűzcsap nem akadályozza az utasokat a le- és felszállásban, mert az első és a második ajtó közé esik, akkor valószínűleg még más hasznos tereptárgyak is megjelenhetnek ezeken a helyeken a megállókban.

Ön mit látna legszívesebben az első és második ajtó között?

  • 4130
    Időkapu egy normális fővárosba
  • 1272
    Nyilvánosvécé-lejárat
  • 188
    Parkolóautomata
  • 146
    Szemeteskuka
  • 102
    Hirdetőhenger
  • 81
    Villanyoszlop


Rovatok