Index Vakbarát Hírportál

FKF Zrt.: 48 ember fejenként 1,8 millióért

2015.04.24. 13:32

A Párbeszéd Magyarországért szerint a legkevésbé sem egyeztethető össze a takarékos gazdálkodás és a puritán állam elvével az, hogy körülbelül ötven ember átlagosan havi 1,8 millió forintot kap a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél (FKF) – mondta az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek pénteken.

Tordai Bence lapunk csütörtöki hírére hivatkozott, amely szerint a cég új vezérigazgatója, Horváth Béla egy tízfős kabinetet hozott létre. Itt „milliós fizetésű tanácsadók, szolgálati autók sofőrrel és hasonló juttatások kerültek szóba” – fogalmazott a politikus. 

Elmondta, hogy pártja ezután megvizsgálta a tavalyi utolsó negyedéves adatokat, amelyek alapján az FKF Zrt.-nél 48 személyt tartottak nyilván vezetőként vagy vezető tisztségviselőként, ők fejenként és havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet „markoltak fel”. 

Jelenleg 51 vezetői beosztást jelölnek meg a cég honlapján, és ebben nincsenek benne az Index cikkében említettek – emelte ki Tordai Bence. A PM ezért közérdekű adatigényléssel fordult az FKF Zrt.-hez, hogy megkaphassák a vezetőkre és vezető tisztségviselőkre vonatkozó legfrissebb adatokat – közölte, hozzátéve, adatokat kértek az Index által említett kabinetről is.

A fővárosi Jobbik is közleményt adott ki a céggel kapcsolatban. Tudomásukra jutott, hogy az FKF-nél új beszerzési igazgatót neveztek ki, aki a pozícióra előírt feltételek szerint nem felelt volna meg – a vezérigazgató mégis engedélyezte a szabályoktól való eltérést. A Jobbik szerint az új igazgató a Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok