Index Vakbarát Hírportál

Felszámolják a Rác fürdő cégeit

DSC 3713
2015.06.18. 15:09
A Rác fürdő 2002-ben megkezdett felújítása ugyan befejeződött, de máig nem nyitott meg, mert a magánbefektető és a főváros nem tudott megegyezni. Az önkormányzat jövő heti ülésén dönt arról, hogy frontális támadást indít: fizetésképtelenné nyilváníttatja a Rác fürdő cégcsoportot, felszámolási eljárást indíttat, majd várhatóan megvásárolja az ingatlant. Az eljárás meggyorsítása érdekében stratégiailag kiemeltnek nyilváníttatják a kormánnyal a Rác cégcsoportot. A fürdő már a felszámolás alatt megnyílhat.

A megállapodás gyakorlatilag ellehetetlenült a Rác fürdő magánbefektetőivel, ezért a Rác cégcsoport (Rác Nosztalgia Kft. és a Rác Beruházási Kft) felszámolását javasolja Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a fővárosi közgyűlésnek, ami a jövő héten dönthet a kérdésben. 

A főváros tervei szerint első lépésben a Rác cégcsoport fizetésképtelenségét mondatnák ki, és elindítanák a felszámolási eljárást. Hogy ez utóbbi ne húzódjon el, stratégiailag kiemelt jelentőségűnek nyilvánítanák a cégcsoportot. A felszámolás eszerint 1,5-2 év alatt befejeződhet, de a fürdő a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. üzemeltetésében már közben megnyitna.

A felszámoló általi értékesítésen a fővárosnak egy cégén keresztül elővásárlási joga van, tehát meg tudja vásárolni a létesítményt annak ellenére, hogy az önkormányzatnak nem igazán a gyógyhotel működtetés a profilja.

Idén márciusban még rosszindulatú, vagy téves pletykának minősítették a magánbefektetők, hogy a főváros felszámolási eljárást indít. A fürdő felújítását követő hosszú vita elfajulásáról ebben a cikkünkben részletesen olvashat.



Rovatok