Index Vakbarát Hírportál

A II. kerület polgármesterének nyaralásában nincs semmi etikátlan

2015.07.29. 19:30

Kinél nyaral a II. kerület fideszes vezetője? – tette fel a kérdést az RTL Klub szerda esti Híradója, majd egyből meg is válaszolta: a budai kerület első embere családjával Duka László balatoni nyaralójában pihen. Duka egy építőipari cég, a Hajdú és Tsa. Kft. egyik ügyvezetője, a cég 2006, azaz Láng polgármesterré választása óta több mint 600 millió forint értékben nyert közbeszerzéseket a kerületben. 2009-ben gyorsított, meghívásos közbeszerzésen egyetlen érvényes ajánlattevőként nyertek el egy 560 milliós csatornaprojektet – állítja a csatorna.

Duka az RTL-nek tagadta, hogy valaha bármilyen kapcsolatban állt volna a Kft.-vel, azt viszont nem tudta megmagyarázni, hogy akkor miként szerepelhet a neve és a telefonszáma a cég honlapján a vezetők között. Ez a 2014-es dokumentum időközben eltűnt a cég honlapjáról, de a google még őrzi a tárolt változatot.

A cég tulajdonosai nem nyilatkoztak, de amikor a híradósok a Hajdú Kft.-t hívták, a telefonközpontos megerősítette, hogy Duka jelenleg is ott dolgozik. A kerület szerint Láng bérli a házat, és ebben nincs semmi etikátlan. Duka és Láng szerintük 2003 óta ismerik egymást, együtt jártak motorosiskolába. A Hajdú és Tsa. pedig már a 90-es évek óta dolgozik a kerületnek.

Mit is javasolhatnánk így szerda este az olvasóknak? Ha nyaralót bérelnek, alaposan ellenőrizzék le, nem szerepel-e tudtán kívül a tulajdonos az irányításuk alá tartozó szervezetekkel kapcsolatba hozható cégek honlapján, mert ha véletlenül igen, önök is nyaralóbérlési ügybe keveredhetnek!



Rovatok