Index Vakbarát Hírportál

Ezeken a helyeken nem lehet majd közlekedni vasárnap Budapesten

2015.09.11. 15:31

Szeptember 13-án (vasárnap) reggel 8 és délután 14 óra között rendezik a Wizz Air Budapest félmaratoni futóversenyt Budapesten, több fő közlekedési útvonal – egyebek közt a Városliget, a Belváros, a Budai és a Pesti alsó rakpart, a Lánchíd és a Szabadság híd – lezárásával. A sportesemény ideje alatt számos közösségi közlekedési járat – a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 47-es és a 49-es villamos, a 70-es, a 73-as, 75-ös, a 76-os, a 78-as és a 83-as trolibusz, továbbá a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 17-es, a 20E, a 30-as, a 30A, a 86-os, a 105-ös és a 230-as autóbusz – rövidített vagy módosított útvonalon viszi az utasokat. A BKK kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési változásokról a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás használatával.

A futóverseny a Városligetből rajtol, aminek gyorsabb, kényelmesebb megközelítése érdekében reggel 7 és délelőtt 10 óra között a megszokottnál sűrűbben, 3 percenként közlekedik az M1-es metró.

A verseny útvonala: Olof Palme sétány–Hősök tere–Andrássy út–Bajcsy Zsilinszky út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca–Petőfi tér–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Salkaházi Sára rakpart–Sóház utca–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Nina és Valdemar Langlet rakpart–Raoul Wallenberg rakpart–Friedrich Born rakpart–Sztehlo Gábor rakpart–Bem rakpart–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Eötvös tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart–Carl Lutz rakpart–Carl Lutz rakpart–Szent István park–Újpesti rakpart–Jászai Mari tér–Széchenyi rakpart–Markó utca–Honvéd utca–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Nyugati téri felüljáró–Váci út–Ferdinánd híd melletti szervízút–Ferdinánd híd melletti szervízút–Lehel út–Dózsa György út–Hősök tere–Olof Palme sétány.



Rovatok