Index Vakbarát Hírportál

Kerülje el autóval a hidakat, rakpartokat!

2016.04.17. 07:55

Vasárnap tartják a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás második napját, délután pedig az Élet menetét rendezik meg, ezért több helyen is lezárások lesznek Budapesten.

Több hidat, a rakpartokat is érinti

Az autizmussal élőkért futnak több tízezren

Szombaton a 3x2 km-es háromfős váltót, a 2,5 km-es Minicittát, a 2,5 km-es gyaloglást, a 750 méteres Családi Futást és a SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futamát rendezték meg. Vasárnap először a félmaraton rajtol el délelőtt, aztán ezúttal a Midicittá, a 7 km-es táv következik, és délután a 10 km-es, klasszikus Vivicittá-táv zárja a versenyt.

A verseny résztvevői az autizmussal élőkért futnak, ehhez több jótékonysági esemény is csatlakozik. A több médiumot tömörítő Fenntarthatósági Média Klub keretében a CEMP-csoport, köztük az Index újságírói is az autizmussal élőkre hívják majd fel a figyelmet a versenyen, és az Autistic Art - Mosoly Otthon alapítványt támogatják.

A Vivicittá szombati napján főként a Margitszigetet érintették a változások, de vasárnap a lezárások több órán át érintené fogják többek között

  • az Árpád hidat,
  • a Margit hidat,
  • a Lánchidat,
  • a Szabadság hidat,
  • a budai és a pesti rakpartok egyes szakaszait.

A police.hu-n itt foglalták össze, melyik részeken nem lehetett már szombaton sem parkolni, illetve melyik útszakaszok lesznek lezárva vasárnap.

A lezárások miatt több járat útvonala is módosul, egy szakaszon pótlóbuszok járnak például a 2-es villamos helyett, egy ideig a 9-es busz az Árpád hídon megy majd át, módosul a 15-ös és a 115-ös busz útvonala. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján lehet megnézni, milyen változásokat jelentenek a lezárások a tömegközlekedésben.

Délután újabb lezárások lesznek

A holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja alkalmából tartott rendezvények miatt vasárnap délelőtt a 24-es, a 28-as, a 28A és a 37A jelzésű villamos rövidített útvonalon jár. Az Orczy tér és a Keleti pályaudvar, illetve az Orczy tér és a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) között nem közlekednek a villamosok, a szerelvények helyett 24-es és 28-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat.

Vasárnap délután több órára lezárják majd a Dohány utca, a Wesselényi utca, a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út, a József Attila utca és a Széchenyi tér egy-egy szakaszát is. Az összes lezárás a police.hu-n>>>



Rovatok