Index Vakbarát Hírportál

Liget-projekt: szerződést kötöttek a tervpályázat nyertesével

2016.09.26. 18:51

Szerződést kötött a Városliget Zrt. a Városliget parkrehabilitációs tervpályázatának nyertesével, a Garten Studio Kft-vel, írja az MTI. „A győztes tájépítészeti terv megvalósítására, a Városliget parki funkcióinak megújítására, a meglévő zöldfelület és növényállomány védelmére, területének és biológiai aktivitásának növelésére 15 milliárd forintot költ a Városliget Zrt. az évtized végéig” – írta a beruházás lebonyolítója, a Városliget Zrt.

Emlékeztettek arra, hogy a tájépítészeti pályázatnak köszönhetően sokkal kevesebb lesz a lekövezett terület, utóbbiak rovására ugyan minimálisan nő az épületek összterülete, de ennek többszörösével növekszik a teljes értékű zöldfelület csakúgy, mint az állandó vízborítottságú vízfelület.

A Széchenyi-sziget mellett ismét testet ölt a Páva-sziget (más néven Nádor-sziget), a tó medrében pedig az év minden hónapjában lenne víz, kivéve a Műjégpályát a korcsolyaszezon idején.

A Városligeten átvezető burkolt sétányok sok helyen eltúlzott szélességét is csökkentik, ami további zöldfelületet jelent. Az új nagyjátszótér, sportpályák és az újonnan létesítendő, rekortán burkolatú, kivilágított futókör a Városliget családi programkínálatát és a rekreációs és sportolási lehetőségeit gazdagítja majd.

A munkálatok várhatóan 2017-ben kezdődnek.

A Városliget átalakítása ellen többször tüntettek civilek, a nyár az őrző-védő szolgálat és a ligetvédők háborújától volt hangos. Az egyik demonstrálót, aki semmilyen ellenállást nem tanúsított, megütötték, erről felvétel is készült. A Városliget Zrt. ebben az ügyben feljelentést tett.  A budapesti fakivágások ellen legutóbb szombaton tiltakoztak .Rovatok