Index Vakbarát Hírportál

Megőrült a biztonsági őr a 6-os villamoson

2016.11.11. 08:42 Módosítva: 2016.11.11. 08:43

Nemrég vette videóra telefonjával a Blikk egyik olvasója a jelenetet, amin egy éjszakai 6-os villamoson a jegy nélküli utasok és a biztonsági őr  balhézott össze.

Az Index kérdésére a BKK elmondta, hogy a videofelvétel alapján sikerült beazonosítani a 6-os villamoson éjszaka jegyellenőrzést végző, alvállalkozón keresztül foglalkoztatott vagyonőrt, aki elmondta, hogy egy bódult állapotú férfit akart kizárni az utazásból, mert nem rendelkezett sem érvényes jeggyel, sem bérlettel.

A férfi az intézkedéssel szemben agresszívan, támadóan lépett fel. Az eset előzményei, illetve a támadó későbbi viselkedése a videón nem látható, csak az őr védekező reakciója. Elmondása szerint nem a villamos ajtajába akart belerúgni, és nem is az ajtót tartó, villamost feltartóztató, férfibe, hanem csak annak irányába lendítette a lábát, hogy meghátrálásra késztesse ő, mert az illető többször is felé ütött, hogy a villamos végre elindulhasson.

A BKK sajnálkozását fejezte ki, hogy a vagyonőröket érő hasonló incidensek mindennaposak az éjszakai járatokon. Ennek ellenére az érintett őrt felelősségre vonták. Az őr írásbeli figyelmeztetésben részesült, és felhívták a figyelmét arra, hogy a munkáját az előírásoknak megfelelően végezze.



Rovatok