Index Vakbarát Hírportál

Három hónapig nem áll meg a metró a Kossuth téren

2016.11.19. 10:55

2016. december 3-ától (szombattól) várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül fog áthaladni a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkálatai miatt, írja közleményében a BKK.

Az épület megosztó múltját és jövőjét nyáron járta körbe az Urbanista blog. Ebben megírtuk, hogy a Kossuth tér felújításának már a kezdetén természetes volt, hogy ezzel is kellene kezdeni valamit. Aztán kiderült, hogy az épülettel talajvízproblémák vannak – építésekor nem számoltak azzal, hogy a Duna áradásai miatt a víz időről időre elönti a pince egy részét – így a beton több helyen lemállott a vasbetétről, ami rozsdásodásnak indult, ezért az épületet nincs értelme felújítani: az egészet elbontják. 

Itt lesz az Országgyűlés másik irodaépülete, ahonnan alagúton is át lehet majd járni a Parlamentbe.

A kimaradó metróállomás elérését a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között közlekedő M2A jelzésű metrópótló autóbusz is segíti majd. Annak érdekében, hogy az állomás lezárásával kapcsolatos közlekedési változásokat az érintett utasok időben megismerhessék, a lezárás előtti hetekben a Kossuth Lajos tér metróállomáson hangos utastájékoztatás lesz hallható, a metrószerelvényeken pedig nyomtatott tájékoztatók segítik majd a közlekedőket, írja a közlekedési vállalat.



Rovatok