Index Vakbarát Hírportál

Megint teszteli a beléptetőkapukat a BKK

2017.03.16. 18:32

Újabb beléptetőkapus tesztet kezd a BKK, miután elfogadták az elektronikus jegyrendszer bevezetésének új ütemtervét, közölte a társaság az MTI-vel. Ennek részeként július 31-ig a Deák Ferenc téri metróállomáson tesztkapu-rendszert építenek ki.

A BKK több próbaprojekten keresztül szeretné megismertetni a rendszert az utazókkal a Deák Ferenc téri aluljáró Sütő utcai kijáratának kapukkal, valamint az egyik HÉV-állomásnál. 

Aztán a tapasztalatok alapján a két társaság megkezdheti az engedélyezési eljárásokat, valamint az elfogadott és engedélyeztetett prototípusok alapján elindulhat a sorozatgyártás.

A BKK szerint a beszállítóval együtt majdnem kilencven ponton kellett változtatni az elektronikus jegyrendszer korábban kialakított követelményrendszerében. Részben az új elektronikus személyi igazolvány bevezetése, a HÉV-vonalak állam általi átvétele, és a személyszállítási törvény módosulása miatt. A problémákról mi is írtunk augusztusban.

A BKK korábban szintén az elektronikus jegyrendszer bevezetése miatt tesztelt már beléptetőkapukat a 3-as metró Corvin-negyed megállójában. A 2013 nyarán végzett tesztüzemben a BKK négy különböző kaput szerelt fel ideiglenesen.



Rovatok