Index Vakbarát Hírportál

A taxisok most is órapörgetéssel trükköznek

2018.01.09. 07:11

Változatlanul sok a jogsértés a taxisok körében, írja a Világgazdaság a taxisok ellenőrzését végző Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tájékoztatása alapján.

A trükkök alig változtak az elmúlt években: most is előfordul az árdrágítás, az órapörgetés, és továbbra is vannak olyanok, akik úgy taxiznak, hogy se jogosultságuk, se megfelelő felszerelésük nincs hozzá. O lyan vállalkozó is akadt, aki megtagadta az ellenőrzést.

A BKK tavaly több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel. Emellett több mint százötven, a BKK által feldolgozott panaszbejelentés érkezett a taxis által kért túlzott viteldíjra. Közel hetven esetben volt probléma a taxizásra való jogosultsággal.

Szankcionálni kell az elkövetőket, és el kell tiltani a piactól azokat, akik nem oda valók, mondta a lapnak  Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.  

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok