Index Vakbarát Hírportál

Egymilliós fizetést is kaphatnak a kerületi tanácsadók

2018.08.24. 15:34

Államtitkári fizetéseket is elérhetik a fővárosi kerületek tanácsadói fizetése – írta meg a Zoom. A 23 kerületből tízben alkalmaznak tanácsadót, összesen 39-et. A szórás nagy, a minimálbértől havi egymillióig terjed. Óbuda a csúcstartó, nem csak a fizetésekkel, de az alkalmazott tanácsadók számával is: a kerületben dolgozik a tanácsadók negyede.

A III. kerület csak összesített adatot küldött, eszerint bruttó 6,6 milliót költ a tíz tanácsadó fizetésére. Ez a Zoom szerint 661 500 forint bruttó fizetést jelent. (Igaz, ez lehet, hogy kevesebb, amennyiben a kifizetett összegben benne vannak a munkáltató által fizetendő járulékok.)

Az összeg azonban mindenképp magasabb az átlagnál: Újbudán ugyanennyi tanácsadóra 4,3 milliót költ az önkormányzat. Pontos kimutatásuk alapján a bérek bruttó 300-649 ezer között mozognak, évi 200 ezer forintos cafeteria és mobiltelefonok mellett, amelyekhez havi 5-25 ezer forintos telefonköltség-hozzájárulás is jár.

Zuglóban a három tanácsadó 2,25 millióba kerül, ami havi 750 ezres bruttót jelent. Az összértékben az ellenzéki kerület a harmadik, a tanácsadói fizetések átlagát tekintve viszont Óbudát is megelőzi.

A legmagasabb tanácsadói fizetés azonban nem itt, hanem a XII. kerületben van, ahol a két tanácsadó egyike bruttó 1 milliót a másik majdnem 750 ezret keres.

A legalacsonyabb tanácsadói fizetést az V. kerület adja: havi 127 ezer forintért dolgozik az ifjúságpolitikai szakértő. Igaz, a kerület egyedülállóan egy ügyvédi irodát is tanácsadói státusszal ruházott fel. A Morvai és Társa Iroda havi 495 ezret kap.

A 39 kerületi tanácsadó összesen 21,1 millióba kerül havonta, de a Fővárosi Önkormányzat ennél is többet költ: 37 tanácsadójára 25 milliót.



Rovatok