Index Vakbarát Hírportál

Tarlós a Red Bull Air Race-ről: Két másik fél szerződése minket nem kötelez

2019.02.06. 15:04

Voltam ma kormányülésen, nem csodálkoztak, 

– válaszolta Tarlós István főpolgármester kérdésünkre, hogy mit szólt a kormány arra, hogy nem engedélyezi a Red Bull Air Race megrendezését Budapesten. A 1841/2016. kormányhatározat ugyanis garanciát adott a verseny 2018 és 2020 közötti támogatására, és az állami tulajdonú Hungaroring Zrt. ez alapján szerződést is kötött a jogtulajdonos Red Bull-lal.

Tarlós elmondta, hogy nem tudja mi van a szerződésben, de nem is releváns, mert a közterület-tulajdonos fővárost két másik fél által kötött szerződés semmire se kötelezi. Ha a fővárossal is szerződést kötöttek volna, más lenne a helyzet, de nem kötött.

A főpolgármester közölte, hogy már tavaly elmondta: nemcsak a verseny miatti zaj okoz problémát, hanem a közlekedést is zavarja a rendezvény. A közlekedési gondokra a rendező idén sem adott megoldást, inkább "csak maszatolás volt az ügyben". 

A felmérések szerint a fővárosiak jelentős részét zavarja a verseny, a nézők közül pedig nagyon sokan nem budapestiek, mondta Tarlós. Leszögezte: eldöntött tény, hogy idén nem lesz Red Bull Air Race.

Keressük a kormányt és a Hungaroring Zrt.-t is az ügyben.



Rovatok