Index Vakbarát Hírportál

Rákérdeztünk, varázsütésre betömődött a kátyú

2019.03.08. 05:11

Olvasónk némi zötyögés után felháborodva fordult lapunkhoz a budapesti Dózsa György úti távhőmunkák utáni áldatlan közúti állapotokkal kapcsolatban.

A felújítási tevékenység igénytelenségéről már nem is beszélnék, csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha nem egy propagandaberuházásról van szó, akkor mennyire nem figyel senki a minőségre, illetve hogy mit hagy maga után

– írta Máté.

A képen a Dózsa György út Hősök terénél futó - új burkolatot kapott szakasza látható.  A másodikon pedig a Lehel úti kereszteződés (Hősök tere felé vezető oldala), ahol az egyik sáv fele - amit naponta több ezer autó használ - hiányzik.

Kíváncsian fordultunk a fővárosi úthálózatért felelős Budapest Közúthoz, hogy sikerült ilyen érdekes módon helyreállítani az utat. A cég sokáig nem válaszolt, majd másodszori megkeresésünkre 13 nap elteltével azt a választ adta, hogy az ügyben forduljunk az utat felbontató Főtávhoz.

A Főtávtól már viszonylag gyorsan, két nap alatt jött a képekkel dokumentált jó hír, hogy az egyik kérdéses útszakaszt újraburkolták, a másikat pedig, bár nem dolguk, hétvégén aszfaltoztatják le.

Mint írták, a Főtáv a budapesti hőgyűrű építésénél arra törekedett, hogy a kivitelezés a lehető legkevesebb, csak az elengedhetetlenül szükséges forgalmi korlátozásokkal járjon. Így a Dózsa György úton, a Lehel úti kereszteződés Hősök tere felé vezető oldalán éppen a forgalom további zavarásának elkerülése miatt nyitották meg mindkét sávot már akkor, amikor csak a 4 cm vastagságú kopóréteg hiányzott, így a közlekedők már biztonságosan tudták használni mindkét irányba mind a két sávot. Március 5-én pedig a még hátralévő szakaszon az aszfalt kopóréteg és a végleges forgalomtechnikai felfestés is elkészült.

A Főtáv válasza szerint az olvasó másik képén látható kátyú sávját nem érintette a távhővezeték építése, így az nem a távhővezeték építés utáni helyreállítás területére esik. Ettől függetlenül, az egyébként más aszfaltozási munkákat végző kivitelező március 8-án a kátyú javítását elvégzi a FŐTÁV Zrt. kérésére.

Ha a válaszok lassan is érkeztek, a lényeg az, hogy a fővárosiakat bosszantó kátyúk és úthibák eltűnnek/eltűntek.



Rovatok