Index Vakbarát Hírportál

Távozik Haranghy Csaba a vízművek éléről

2019.03.27. 11:35

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén derült ki, hogy március végén távozik posztjáról Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója.

Tarlós mellett kapott munkát Haranghy

Haranghy maga kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, írja az MTI. Utódja megválasztásáig - legkésőbb 2020. június 30-ig - a társaságot Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettes vezeti, aki jelenlegi munkaköre mellett látja majd el a vezérigazgatói feladatokat.

Tarlós István közölte:

Haranghy Csaba a főpolgármesteri kabinetben folytatja munkáját.

Elfogadták a BRFK 2018-as beszámolóját

A Fővárosi Közgyűlés szintén egyhangúlag fogadta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) múlt évi beszámolóját, ami szerint mintegy tíz százalékkal csökkent a fővárosi regisztrált bűncselekmények száma tavaly az előző év adataihoz képest.

Az elmúlt kilenc évet tekintve tavaly volt a legalacsonyabb a bűncselekmények száma Budapesten.

Megszüntetik a közbeszerzési kft.-t

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett, 19 igen és 4 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadott javaslattal a testület határozott arról, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. jogutódlással megszűnik, beolvad a budapesti városüzemeltetési holdingba, a BVH Zrt.-be.

A fővárosi ajánlatkérők közbeszerzési eljárásainak lebonyolítását végző közbeszerzési kft.-t a Fővárosi Közgyűlés 2015 decemberében hozta létre. Mint az elfogadott előterjesztésben olvasható, a társaság működési költségeinek optimalizálása, a szakszerű és hatékony társasági gazdálkodás elősegítése érdekében 2017 júniusában adásvétel útján került a BVH Zrt. tulajdonába, ezzel megszüntették közvetlen önkormányzati tulajdonú társasági státuszát. Feladatkörét az elmúlt években többször módosították, utoljára 2018. március 1-jel hatállyal.

Eladják a Bálnát az államnak

Ahogy azt már korábban tudni lehetett, eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat. A döntésről most szavaztak a Közgyűlésben, az előterjesztést 18 igen, 9 nem szavazattal fogadták el.

A testület a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés elfogadásával úgy döntött: elfogadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. február 28-ai előzetes ajánlatát,

nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért

eladja az államnak a Bálna kulturális központot, valamint a vele funkcionálisan egységet képviselő ingóságokat.

Megválasztották a kábítószerügyi egyeztető fórum tagjait

A Közgyűlés szerdán jóváhagyta a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működési rendjét, főbb feladatait és a testület állandó tagjainak körét, közölte az MTI. A Tarlós István főpolgármester által jegyzett, egyhangúlag elfogadott javaslat szerint

a fórum főbb feladatai között szerepel, hogy a testület komplex módon vizsgálja a főváros droghelyzetét, a Nemzeti Drogellenes Stratégiában foglaltakkal összhangban kidolgozza a főváros drogellenes stratégiáját.

A kábítószerügyi egyeztető fórum állandó tagja a főpolgármester (elnök) és a budapesti rendőrfőkapitány (társelnök) mellett Sára Botond (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester, Ughy Attila (Fidesz-KDNP) XVIII. kerületi polgármester, Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) fővárosi közgyűlési képviselő.

Lesz Kalevala park is

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangú döntéssel adott nevet hat közterületnek a kerületek kezdeményezésére.

Az I. kerületben a Kalevala park nevet vette fel egy eddig névtelen, az Attila út, Krisztina körút és Szarvas tér által határolt terület.

A XII. kerületben három változtatás is történt. A Zugligetben a Fácános tér nevet kapta egy újonnan kialakult közterület a Hild József által tervezett egykori Fácán Nagyvendéglőre utalva. A Csaba utca járműforgalom elől elzárt, induló szakaszát ezentúl Sándy Gyula köznek hívják, emléket állítva a Buda Palota tervezőjének. A Kútvölgyi Kápolna előtt újonnan kialakított teret pedig Regőczi István katolikus papról, egyházi íróról, a kerület díszpolgáráról nevezték el.

A XVII. kerület két módosítást kezdeményezett. A Hille Alfréd köz a magyar katonai repülési meteorológia megteremtőjének állít emléket, aki felállította a balatoni és dunai viharjelző szolgálatot is. Emellett a Helikopter útból nyíló névtelen közterületet a Helikopter köz nevet veszi fel.



Rovatok