Index Vakbarát Hírportál

Megint mozgolódtak a Tabánban a kivitelezők

DSC 5503
2019.09.12. 14:39 Módosítva: 2019.09.12. 15:13

Elkeseredett olvasói levelet kaptunk szerdán, amiben egy helyi lakos értetlenül azt kérdezi, hogy

miért kerítettek el egy méretes területet a Tabánban az Oxygen Wellnessel szemben? 

hozzátéve, hogy a kerítésen LAKI felirat, azon belül „Építési terület″ tábla látható.

A narancssárga kordon hét eleji megjelenésére adott érzékeny lakossági reakció némiképp érthető, hiszen Tarlós István két hete állíttatta le az ide tervezett szabadidő- és sportpark építését a helyiek felháborodása nyomán. Mégis folytatják az építkezést, vagy ez egy másik beruházás? - kérdezték.

Megkerestük az I. kerületi önkormányzatot, ahonnan rögtön továbbküldték lapunkat a fővárosi önkormányzathoz. Ekkor megkérdeztük Tarlós Istvánt, tud-e a leállított munkák újraindításáról, amire ő azt felelte, hogy fővárosi engedéllyel semmilyen munkavégzés nem történhet azon a helyszínen. Nem engedélyezi a munkát, amíg nem tisztázott, ki, mit, milyen céllal akar építeni oda, mondta.

Mivel ettől nem lettünk sokkal okosabbak az építkezést tekintve, megkerestük Szabó Józsefet, a Főkert igazgatóját, akit a főpolgármester nemrég környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztosnak nevezett ki.

Szabó rávilágított arra, hogy az olvasó által említett lekerített terület is a leállított szabadidő- és sportpark projekthez tartozik, igaz a korábban szóban forgó területtől távolabb, a Tabán felső részén. Annyi történt, hogy bár ezen a területen még nem történt munkavégzés a kivitelezés felfüggesztése óta, a kivitelező

a biztonság kedvéért lekerítette azt.

Mivel azonban nem nem szeretnék, hogy a jelenleg is folyó lakossági egyeztetések ne legyenek hitelesek a helyiek szemében, kedden arra kérte fel a kivitelezőt, hogy bontsa vissza a kerítést, aminek a cég a héten eleget fog tenni, közölte.

Szabó hozzátette, hogy a szabadidő- és sportpark építésével kapcsolatban egy beruházói szakmai csapat felvette a kapcsolatot a civilekkel, és a következő hetekben egyeztetik az igényeket a lehetőségekkel. Amíg nincs megállapodás, nem folytatják a munkát, amikor pedig megszületik, újratervezik a beruházást. Az építkezést még az ősz folyamán szeretnék teljesen előkészíteni, de a kivitelezés valószínűleg jövő tavaszra csúszik. 



Rovatok