Index Vakbarát Hírportál

Pertársaság alakult az edelényi polgármester ellen

2009. október 14., szerda 08:12

Pertársaságot alakított kedden több száz szendrőládi és laki roma nő, valamint több civil szervezet; a társaság kártérítési igényt jelent be Edelény fideszes polgármesterével, Molnár Oszkárral szemben a politikus cigánysággal kapcsolatos kijelentései miatt.

A felperesek polgári peres úton, személyiségi jogi sérelem miatt anyagi kártérítést követelnek az edelényi polgármestertől, ennek mértéke csak az egyéni egyeztetések után derül ki - mondta Káló Norbert, a Bhim Rhao Egyesület képviselője, megemlítve: precedens értékű ítéletet várnak a Kazincbarcikai Városi Bíróságtól, nem az anyagi haszon az elsődleges.

Molnár Oszkár egy testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.

A polgármester név szerint említette Szenrőládot és Lakot. Az előbbi településen élők közül hozzávetőleg háromszáz, Lakról mintegy ötven romaasszony jelentette be csatlakozását a pertársasághoz, amelynek tagja a Bhim Rhao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Mozgalom a Deszegregációért és a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom.

Rovatok