Index Vakbarát Hírportál

Szakszervezetek tüntettek a kormány ellen

2010. december 4., szombat 14:32

Több százan gyűltek össze az MTA előtti parkolóban a szakszervetek tüntetésén. A demonstrációt szervező szakszervezetek petíciót fogalmaztak meg, A kormány szerint hiteltelen az akció.

Petíciót fogalmaztak meg a demonstrációt szervező szakszervezetek a kormánynak, amelyben a tavasz óta zajló jogalkotási folyamat és kormányzati intézkedéssorozat ellen tiltakoztak.

Az írás szerint április 11-én az emberek az igazságosabb és a biztonságosabb jövő mellett tették le voksukat, az Országgyűlés ezzel szemben olyan, az alkotmányosság követelményébe és az európai uniós alapjogokba ütköző törvénymódosításokat szavazott meg és készül elfogadni, amelyek megalázóak, létbizonytalanságot idéznek elő a gazdaságban, a közszolgáltatások területén.

Az elfogadhatatlan intézkedéseket az érdekegyeztetés törvényes rendszerének semmibevételével, a választójogi szabályokból fakadó kétharmados parlamenti többséget felhasználva fogadták el.

A petíciót a kormány nevében Fekete László, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkárságának osztályvezetője vette át.

"Mindent elmond a mai szakszervezeti tüntetésről, hogy annak szervezői között olyanok is vannak, akik személyesen részt vesznek a nyugdíjakat eltőzsdéző magánpénztárak vezetésében. Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót. " - kommentálta az eseményt Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője.

Az alapjogokat védő tüntetés már a második a héten, csütörtökön több száz egyetemista vonult fel az Alkotmánybíróság jogköreinek csorbítása ellen tiltakozva.

Rovatok