Index Vakbarát Hírportál

Közfeladatot ellátó személy lenne az egészségügyi dolgozó is

2010. december 13., hétfő 20:20

Az egészségügyi dolgozók is közfeladatot ellátó személynek minősülnének, így - hasonlóan például a pedagógusokhoz - ők is fokozottabb büntetőjogi védettséget élveznének munkavégzésük során - tartalmazza az egészségügyi salátatörvényhez beadott, hétfőn elfogadott módosító indítvány.

Egy másik módosító javaslat két lépcsőben tenné kötelezővé a személyi jogos gyógyszerész 50 plusz 1 százalékos tulajdonrészének megszerzését már működő patika esetében. A módosítás 2014. január 1-ig 25 százalékos gyógyszerészi tulajdonrészt ír elő, a többségi, 50 plusz 1 százaléknyi részt pedig 2017. január 1-ig kell megszereznie a gyógyszerésznek a patikát működtető gazdasági társaságban. (Az eredeti javaslat csak 2014. január 1-ig írta elő a 51 százalékot.)

A módosítás egyértelművé teszi azt is, hogy már működő patikákat működtető gazdasági társaság jövő év április 1-je után nem lehet olyan cég, amelynek székhelye olyan államban van, ahol nem végez gazdasági tevékenységet és ahol nem fizet adót, vagyis a jogszabály megerősíti azt a kormányzati szándékot, hogy offshore cég nem működtethet patikát Magyarországon. A törvényjavaslat zárószavazása várhatóan az országgyűlés következő ülésén lesz.

Rovatok