Index Vakbarát Hírportál

Szmogriadó lehet Nyíregyházán

2011. január 30., vasárnap 12:39

Meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por koncentrációja vasárnap Nyíregyházán, az önkormányzat ezért óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak - tájékoztatta közleményben Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere az MTI-t.

A Széna téri légszennyezettség-mérő állomás adatai szerint a szálló por koncentrációja meghaladta a 75 mikrogramm per köbméteres, 24 órás tájékoztatási küszöbértéket - közölte a városvezető.

A levegő minőségének javítása érdekében az önkormányzat arra kéri a városlakókat, kerüljék a személygépjárművek, valamint a szilárd tüzelésű kandallók és cserépkályhák használatát. A légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a gyermekeknek pedig azt tanácsolják, lehetőség szerint ne tartózkodjanak a szabad levegőn. A város vezetése emellett az avar és kerti hulladék égetés tilalmának fokozottabb betartását kéri a lakóktól.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát egyébként akkor rendelhetik el Nyíregyházán, ha a szállópor-koncentráció két egymást követő napon meghaladja köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket.

Rovatok