Index Vakbarát Hírportál

Félpályás útlezárást tartanak a gyulai határnál

2011. június 7., kedd 15:37

Félpályás útlezárást tart a Békés megyei nyugdíjas rendvédelmi dolgozók mintegy 40 fős csoportja kedd délelőtt óta a gyulai határátkelőhely előtt.

Budai Béla, 50 éves nyugállományú rendőr alezredes, a tiltakozás egyik főszervezője az MTI érdeklődésére elmondta: azért demonstrálnak, mert meg kívánják védeni a nyugdíjasok szerzett jogait és fel szeretnék hívni a lakosság figyelmét a nyugdíjazást érintő, szerintük jogszerűtlen kormányzati intézkedésekre.

Tájékoztatása szerint a 18 gépjárművel felvonuló tiltakozók között vannak egykori tűzoltók, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, rendőrök, polgári védelmisek és határőrök is. A demonstrálók egy része tagja valamelyik rendvédelmi szakszervezetnek, ám jelentős részük spontán csatlakozott a tiltakozó akcióhoz. A tüntetők közül senki nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt.

A Békés megyei nyugdíjas rendvédelmi dolgozók június 20-ig tartanak félpályás útlezárást naponta reggel 8 órától 22 óráig. Az előre bejelentett útlezárást a rendőrség tudomásul vette, és biztosítja a helyszínt - tájékoztatta Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Rovatok