Index Vakbarát Hírportál

Balhé az esztergomi közgyűlésben

2011. október 14., péntek 11:39

Körülbelül húsz érdeklődő hangos bekiabálásaira hivatkozva a testület Fidesz-frakciója megszavazta, hogy a zárt ülésen tárgyalandó napirendi pontokkal kezdjék a pénteki ülésüket, ezért Tétényi Éva független polgármester ideiglenesen távozásra kérte a közönséget.

Az ülés elején Steindl Balázs fideszes frakcióvezető közölte, hogy egy személyi kérdéssel kapcsolatos döntéshez kapcsolódva vendéget hívtak, és ezt a napirendi pontot zárt ülésen kívánják tárgyalni.

A bejelentésre hangosan zúgolódni kezdett a teremben lévő mintegy húsz érdeklődő, majd a képviselők és a nézők között személyeskedő szóváltás alakult ki.

Steindl Balázs előbb azt indítványozta, hogy az összes napirendi pontot zárt ülésen tárgyalják, majd javaslatát módosította, és a zárt ülésen tárgyalandó napirendi pontok előresorolását kérte. Ezt a Fidesz-frakció szavazataival a testület elfogadta.

A zárt megbeszélés kezdetén kiderült, hogy adásban maradt a testületi ülést közvetítő internetes rádió, ezért Tétényi Éva felfüggesztette az ülést.

Rovatok