Index Vakbarát Hírportál

Nyírmihálydiban januárban választanak polgármestert

2011. november 11., péntek 17:54

Nyírmihálydiban január 15-én tartják az időközi polgármester-választást – ismertette a helyi választási bizottság döntését Illésné Karsai Krisztina, a szabolcsi település jegyzője.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Nyisztor Ferenc (független) polgármester lemondott tisztségéről azután, hogy őt októberben jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt – két évre felfüggesztve – tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A jegyző tájékoztatása szerint a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt november 28. és december 1. között juttatják el a mintegy 1300 választásra jogosult polgárnak, a névjegyzéket november 30-tól december 4-ig teszik közszemlére. A módosított névjegyzék 2012. január 13-ig tekinthető meg a polgármesteri hivatalban, jelöltet ajánlani, vagy bejelenteni legkésőbb december 16-ig lehet.

A választási kampány 2012. január 14-én éjfélig tart, a választópolgárok január 15-én reggel hattól este hét óráig járulhatnak az urnákhoz.

A települést tizenhét éven át irányító Nyisztor Ferenc korábban elmondta, hogy az időközi választáson elindul a polgármesteri tisztségért.

Rovatok