Index Vakbarát Hírportál

Fogta a subáját, és hazaindult Erdélybe

2012. február 27., hétfő 11:31 | aznap frissítve

Pénteken kora délután egy 83 éves román állampolgárságú férfi eltűnését jelentették be a nagykátai rendőrkapitányságon, közölte a Pest megyei rendőr-főkapitányság. A bejelentő elmondta, hogy édesapját Romániából költöztette Magyarországra, azonban az idős férfi vissza akart menni, ezért egy meleg subában útnak indult.

A rendőrök és a polgárőrök elkezdték keresni, végül a Jászberényi Mentőkutyás Szolgálat segített: szombaton a kókai pincesoron találták meg az alvó férfit. Az éjszaka enyhe volt, nem lett baja, épségben, sérülésmentesen adták át a lányának.

A férfit az erdélyi Gyergyóalfaluból hozta át a lánya egy hónapja, a nő már évek óta Kókán él, Budapestre jár dolgozni – közölte kérdésünkre Beluzsárné Belicza Andrea, a megyei rendőrség szóvivője. A bácsi négy-öt kilométert tehetett meg gyalog. Amikor megtalálták, akkor akadozva annyit mondott, hogy nincs semmi baja, jól érzi magát, csupán haza akart menni.

Szabó Gábor, a kutatásban részt vevő kutyás mentőszolgálat elnöke elmondta: a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy rábukkantak. A riasztást több mint hat órával az eltűnés után kapták, ilyenkor pedig már csak területkutató módszerrel tudják elkezdeni a keresést, ami kevésbé hatékony, mint a nyomkövető kutyák használata.

Két órával azután, hogy a szolgálat emberei csatlakoztak a kereséshez, szembetalálkoztak a férfival az úton. Jó fizikai állapotban volt, látszott rajta, hogy hozzászokott a hideg időhöz.

Rovatok