Index Vakbarát Hírportál

Kiürítenek egy problémás házat Székesfehérváron

2012. március 1., csütörtök 12:24

Elrendelte egy "évtizedek óta problémákkal küzdő és problémákat okozó" ház azonnali kiürítését csütörtökön a székesfehérvári képviselőtestület; a romos épületből azonnali hatállyal, két jogszerű bérleti szerződéssel ott lakó családot és huszokilenc illegális lakáshasználót költöztetnek el.

A közgyűlés rendkívüli ülésén hozott döntés értelmében az évtizedek óta pusztuló, életveszélyessé vált Móri út 8. számú épületből kiköltöztettek közül senki nem kerül az utcára. A két, – összesen hattagú – jogszerűen ott tartózkodó bérlőcsaládot másik önkormányzati lakásba költöztetik.

A jogcím nélküli lakók elhelyezésével kapcsolatban semmilyen elhelyezési kötelezettsége nincs az önkormányzatnak, de emberiességi megfontolásból nekik átmeneti szálláson, nevelőotthonban, illetve a kríziskezelő központban biztosítanak ideiglenesen helyet, amíg gondoskodnak saját lakhatásukról.

A városgondnokság, az ingatlant kezelő Széphő Zrt., a polgármesteri hivatal, a kríziskezelő központ, a családsegítő központ, a gyermekjóléti központ, valamint a rendőrség szakemberei már csütörtök délelőtt elkezdték a lakók kiköltöztetését.

Rovatok