Index Vakbarát Hírportál

Feloszlatta magát a visegrádi képviselő-testület

2012. március 2., péntek 15:17 | aznap frissítve

Feloszlatta magát Visegrád képviselő-testülete még szerdán, miután többségi szavazással elfogadta az egyik képviselő erről szóló indítványát – erősítette meg az információt a döntés kezdeményezője.

A független Zeller Tibor elmondta: azért javasolta a hétfős testület feloszlatását, mert olyan mértékű egyet nem értés jellemezte a munkájukat, ami már Visegrád fejlődését akadályozta.

A Pest megyei város független képviselőkből álló testülete öt igen szavazattal egy tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot. Egy képviselő nem jelent meg a tanácskozáson.

Abonyi Géza független polgármester úgy fogalmazott: a testületi tagok jó ideje elfogadhatatlan hangnemben, nemcsak a testületet, hanem a várost is lejárató stílusban vitatkoztak, s erről szinte mindenki tudomást szerzett Visegrádon a helyi televízió közvetítései alapján. Hozzátette: a feszült légkör és a bizalomhiány többször a működőképesség határára sodorta az önkormányzatot, sőt, testületi üléseket is el kellett halasztani az egyet nem értés miatt.

Arra a kérdésre, mi áll a konfliktus hátterében, Abonyi Géza nem kívánt válaszolni, mondván: ezek a dolgok nem bizonyíthatóak, nem megfoghatóak. Azt mondta, sajnálja, hogy legalább az első ciklusát nem sikerül befejeznie, ugyanakkor örül a történteknek, mert a város működőképességének helyreállításáért és a megrekedt beruházások folytatásáért alapvető változásra van szükség Visegrád vezető testületében.

A képviselő-testület feloszlatásáról tartott szavazáson a polgármester tartózkodott. A helyi választási bizottság hétfőn dönt a további menetrendről; valószínűleg május második felében választ a város új polgármestert és képviselő-testületi tagokat - közölte a megmérettetésen újra indulni szándékozó Abonyi Géza.

Rovatok