Index Vakbarát Hírportál

Tovább nyomoznak a Velencei-tó kapuja ügyében

2012. szeptember 21., péntek 12:17

További négy hónappal meghosszabbították a Velencei-tó kapuja elnevezésű beruházással kapcsolatban több feljelentés alapján indított nyomozást – közölte Kató Miklós, a Fejér megyei főügyészség szóvivője.

Az ismeretlen tettes ellen tavaly indított nyomozás időtartamát 2013. január 23-áig hosszabbították meg. Az üggyel kapcsolatban egyéb fejleményekről nem tudott beszámolni. „Mivel egy éven túli nyomozásról van szó, felettes szervtől, a legfőbb ügyészségtől kértük a hosszabbítást” – tette hozzá.

Korábban januárban és áprilisban három-három hónappal, míg azt követően további két hónappal hosszabbították meg a nyomozást, amelyet fokozott ügyészi felügyelet mellett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytat le.

A velencei önkormányzat tavaly októberben tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a beruházás ügyében és fel is bontotta a projekt kivitelezőjével kötött vállalkozói szerződést. L. Simon László, a térség fideszes országgyűlési képviselője tavaly november 5-én szintén feljelentést tett a tó keleti partszakaszán található szabadstrandon indult nagyberuházás ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Rovatok