Index Vakbarát Hírportál

Besenyei Péter rokonának adta ki magát

2012. november 29., csütörtök 08:39

Besenyei Péter műrepülő világbajnok unokatestvérének adta ki magát egy budapesti férfi. Több önkormányzatnál járt, ingyenes bemutatókat és élménybeszámolókat ígért, írja a szoljon.hu.

A csalót a mezőtúri önkormányzat oktatási-kulturális bizottságának elnöke buktatta le. Szűcs Dániel a lapnak elmondta: az uszoda igazgatója hívta fel őt kedden délután, miután egy férfi azzal kereste meg, hogy a híres pilóta Mezőtúron tartana élménybeszámolót.  „Jónak tűnt az ötlet, ezért én is szerettem volna találkozni az úrral, ám azonnal gyanússá vált. Öltözéke, megjelenése alapján ugyanis nehezen volt hihető, hogy valóban Besenyei Péter rokona” – tette hozzá.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a helyszínre érkező járőrök igazoltatták az 53 éves budapesti férfit, akiről kiderült, hogy csalás megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancs van érvényben ellene. A férfit a rendőrök  előállították a mezőtúri rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették.

Rovatok