Index Vakbarát Hírportál

Öt órát várakoznak a kamionok Záhonynál

2012. december 16., vasárnap 10:11 | aznap frissítve

Továbbra is öt órát kénytelenek várakozni az Ukrajnába tartó kamionok a záhony-csapi határállomáson – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap reggel.

A határállomás kilépő teherforgalmi oldalán szombaton alakult ki előbb négy-, majd éjfél körül ötórás torlódás, a várakozási idő növekedéséhez a határátkelőhely informatikai rendszerének problémája is hozzájárult. A hibát még éjfél előtt kijavították, de a NAV oldalán olvasható információk szerint a várakozási idő további növekedése várható.

A magyar-ukrán határátkelőhely kilépő személyforgalmi oldalán is torlódás alakult ki, itt jelenleg hatvan percet várakoznak az utazók.

Meghibásodott a rendszer

A schengeni információs rendszer (SIS I) magyarországi adatbázisa szerverének műszaki hibája miatt állt le az ország valamennyi határátkelőhelyén az informatikai rendszer szombat este – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóirodája.

A szolgáltatás szombaton 20 óra 17 perckor állt le, és 23 óra 27 perckor állt újra helyre. A budapesti Liszt Ferenc-reptéren is leállt az informatikai rendszer szombaton késő este, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. Több közúti határátkelőnél – Záhonynál, Ártándnál, Beregsuránynál – azonban többórás várakozás alakult ki. A határátkelőhelyek többségénél ugyanakkor nem jeleztek torlódást szombat este.

Rovatok