Index Vakbarát Hírportál

Teljesen beállt az M7-es Budapest felé

2013. augusztus 11., vasárnap 18:18 | aznap frissítve

Teljesen bedugult a forgalom az M7-es autópályán Budapest felé, a 81-es és a 83-as kilométer környékén történt balesetek miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint már több mint 2 kilométer hosszan torlódtak fel a járművek az érintett szakaszon. Keresik a megoldást a járművek elterelésére, addig a rendőrség a közlekedők türelmét kéri.

Az MTI értesülése szerint a 81-es kilométernél motoros baleset történt, nem sokkal távolabb pedig több autó összekoccant. Egy olvasónk, aki mögött a motoros baleset történt, ezt írta:

Kb 2 órával ezelőtt a mögöttünk levő piros Golfba csapódott bele a motoros. Az utóbbi pár alkalommal sajnos azt tapasztaltam, hogy többször is állóra fékezik a sort, ami rettenetesen veszélyes. Most is ez történt. Az autósok még épp meg tudtak állni, de a két motoros srác valószínűleg vészfékezve nem tudott megállni, és a már szinte álló sorba csapódott. A tükörben még láttam ahogy hátulról elrepültek mellettem.
Egyikük azonnal felkelt, és cigire gyújtott (a társára még csak rá se nézett), de a másik a földön maradt. A kiszálló és segítségnyújtó autósokkal és utasokkal beszélve kiderült, hogy igen agresszíven mentek, a megállásuk is úgy (nem) sikerült.

Egy másik olvasónk így számolt be az esetről:

Valóban igaz, hogy a másik srác rögtön rágyújtott, de ideges volt, figyelt a földön fekvő barátjára, de telefonált és cigizett az idegtől, ő is megsérült nagyon, de inkább felületi sebei voltak. Aki vezette, kb öt percig nem volt magánál, stabil oldalfekvésben tartottuk, amíg nem jöttek meg a mentők. Végül magához tért, fel akart kelni, nem hagytuk, mert bár mozgatta mindenét, de sohsem lehet tudni alapon nem engedtül  felkelni. A piros autót, amibe belementek, román házaspár vezette, fiatalok voltak és kétségbe voltak esve. Csak anyanyelvükön beszéltek és angolul. Velem tartották a kapcsolatot, segítettem nekik, tolmácsoltam, de el kellett mennem a helyszínről egy óra elteltével, a rendőrök azt mondták, a kapitányságon lesz tolmács és majd segítenek nekik.

Bár az első hivatalos tájékoztatásban még csak 2 kilométeres dugóról volt szó, olvasóink szerint az autósor vége már a 93-as kilométernél, tehát a baleset helyszínétől több mint tíz kilométerre van.

A helyzetet a helyszínen lévő autósok szerint nehezíti, hogy kamionok és terepjárók igyekeztek a leállósávban előrébb haladni, amivel teljesen eldugították a sztrádát.

Rovatok