Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz kormányfőjelöltje a Momentumnak

2018. január 15., hétfő 12:30

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlése elfogadta a Momentum országos listáját, illetve döntést hozott a miniszterelnök-jelöltség kérdésében is - közölte a párt.

A Momentum vasárnap úgy döntött, hogy nem állít miniszterelnök-jelöltet. "Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot. A Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat" - írják a közleményben.

Őket "generációs követnek" nevezik. Róluk annyit közöltek, hogy van köztük Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai-magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is.

Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet

írják. 

A Momentum emellett döntött arról is, hogy kik kerüljenek országos listájára. A lista első öt helyén az elnökség 5 tagja szerepel, őket Lakatos Béla, Ács polgármestere, és Donáth Anna követi. A lista első tíz helyén szerepelnek Komárom-Esztergom megyei, Jász-Nagykun-Szolnok megyei, és Baranya megyei jelöltek is.

A lista első tíz helye:

1. Fekete-Győr András

2. Orosz Anna

3. Soproni Tamás

4. Dukán András Ferenc

5. Cseh Katalin

6. Lakatos Béla

7. Donáth Anna

8. Nemes Balázs

9. Benedek Márton

10. Bodrozsán Alexandra

Rovatok