Index Vakbarát Hírportál

Feljelentik a heréit zsilettpengével kimetsző férfit

2009. február 24., kedd 07:28 | aznap frissítve

Feljelentik az önmagát kasztráló vajdasági magyar férfit a hatóság félrevezetése és a köznyugalom megzavarása miatt, írja a Népszabadság. A magyar származású P. Károly korábban azt állította, ismeretlen támadók távolították el a heréit, de mégsem. Bevallása szerint egy zsilett pengével önkezével csonkította meg saját magát.

Ismeretlenek megtámadták, ötven eurót követeltek tőle, majd leteperték, aztán kiherélték, ezt vallotta korábban egy 43 éves szabadkai magyar. A vajdasági magyar médiumok, a Népszabadság beszámolója szerint, először a Szabadkát hetek óta izgalomban tartó erőszakhullám részének tekintették az ügyet. (Emlékeztetőül: az utóbbi hetekben a nyílt utcán megkéselték Miladin Krszticset, a szabadkai Spartacus kosárlabdázóját, a Szabadka melletti Tavankúton egy 76 éves bunyevác férfit vertek agyon a tanyáján, egy másik tanyán két szerb férfi verekedett össze, itt is előkerült a kés.)

Ám P. Károly, miután a szabadkai kórházban ellátták a sebét, írja a Népszabadság, bevallotta, hogy tanyájukon, az ólban önmaga távolította el a heréit egy zsilettpengével. Az újságíróknak sem a 43 éves, háromgyermekes férfi, sem a felesége nem nyilatkozott. A Magyar Szó honlapján kommentelők jó része nem hiszi, hogy valaki képes lenne önmagát így megcsonkítani, úgy vélik, a rendőrség akarja eltitkolni az igazságot.

Az ellenzéki Szerb Megújhodási Mozgalom szabadkai képviselői szerint az erőszakhullám fő oka a tudatmódosító szerek használata, az alkoholizmus és a kábítószer. Szasa Vucsinics polgármester álláspontja az, hogy egyesek szándékosan borzolják a kedélyeket, megpróbálják félrevezetni a hatóságokat, megzavarni a köznyugalmat, ezért bűnvádi feljelentést tesznek P. Károly ellen.

Rovatok