Index Vakbarát Hírportál

Nem helyszínel, de valamit csinál az NNI Tatárszentgyörgyön

2009. február 26., csütörtök 13:19 | aznap frissítve

Cáfolta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön, hogy újrakezdték volna a Tatárszentgyörgyön elkövetett kettős gyilkosság ügyében a helyszínelést. Meglepő azonban, hogy szerdán az index tudósítói több sörétet találtak a leégett ház közelében.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője cáfolta azokat a híreket, hogy újrakezdték a helyszínelést Tatárszentgyörgyön, mert elégedetlenek voltak a dabasi rendőrök munkájával.

Bartha László azt mondta: nem kezdték újra a helyszínelést, hanem "folytatják a szükséges nyomozati cselekményeket". Mint elmondta: a helyszínen jelenleg is dolgoznak munkatársaik, de erről bővebbet nem kívánt elmondani.

Az Index tudósítói szerdán jártak a Tatárszentgyörgyön leégett háznál. A helyszín ekkor már nem volt lezárva. Meglepő volt ugyanakkor, hogy szerdán az Index munkatársai több helyen találtak söréteket, köztük a ház közelében álló bokrok törzsében is.

Az Index szerdán érdeklődött erről a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Bartha László szóvivő nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy megszokott dolog-e az, hogy a helyszínelés után sörétek maradnak a helyszínen.

Tatárszentgyörgyön hétfő hajnalban ért támadás egy roma családot; ismeretlenek agyonlőttek egy kisfiút és édesapját, akik égő házukból menekültek, két gyermeket pedig megsebesítettek. Az ügyben először baleset miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálódott, majd órákkal a történtek után bűncselekmény miatt indítottak eljárást, amelyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vett át.

Rovatok