Index Vakbarát Hírportál

Cigarettacsempész mentős bukott le

2009. május 21., csütörtök 16:58

Több mint ötmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le a vámosok egy Miskolc környékén dolgozó mentős lakásán. A férfi feltehetően már több mint egy éve zárjegy nélküli cigaretták értékesítéséből egészítette ki a fizetését.

A pénzügyőrök akkor rohantak be a mentős házába, amikor átvette a szállítótól a csempészárut. A két férfit megbilincselték, majd a vámosok átkutatták a házat és a szállításhoz használt, speciálisan átalakított autót is. A kocsi puttonyában, a szerelőfal mögé rejtve bukkantak rá a csempészett cigarettára. A rejtekhelyről hatezer doboz zárjegy nélküli, ukrán dohányáru került elő.

Mást is találtak a pénzügyőrök: ezer karton cigarettát, hatvan kilogramm dohányt és csaknem száz liter igazolatlan eredetű szeszt foglaltak le.

A mentős és társa bilincsbe verve várakozott, míg a vámosok lefoglalták a szerelőaknából, egy titkos tárolóból és a pincelépcső alól előkerült további négyezer doboz cigarettát és a szállításhoz használt autót is. A mentős hétmillió forint jövedéki bírságra és társával együtt akár öt év börtönbüntetésre is számíthat.

Rovatok