Index Vakbarát Hírportál

Lekéste a kalauz a vonatát

2009. május 25., hétfő 14:16

Két órás késéssel indul hétfőn délelőtt a Veszprémből Győrbe tartó vonat, mert addig nem volt jegyvizsgáló. A vonat, ami a kalauzt Veszprémbe hozta volna ugyanis egy bombariadó miatt késve indult.

Harminc veszprémi általános iskolás és húsz felnőtt kísérő indult volna hétfő Veszprémből a Bakonyba kirándulni a 8 óra 6 perckor induló vonattal. Háromnegyed nyolc után meg is váltották a jegyeket, és felszálltak a szerelvényre, ahol hangosbemondón át közölték velük, hogy a vonat bizonytalan ideig nem indul. A vonat végül két órás késéssel, 9 óra 55 perckor indult el.

Leiner Ildikó, a MÁV területi kommunikációs vezetője elmondta, azért nem indult el időben a vonat, mert nem érkezett meg a jegyvizsgáló a szerelvényre, ő ugyanis azzal a gyorsvonattal jött Veszprémbe, ami a szombathelyi vasútállomáson bejelentett bombariadó miatt két órás késéssel indult onnan. Nehezítette a helyzetet az is, hogy Szombathelyen reggel a buszpályaudvaron is bombariadó volt, így még vonatpótló buszt sem tudtak indítani.

Leiner Ildikó azt mondta, azért adták ki mégis a jegyeket a kirándulóknak Veszprémben, mert senki nem tudta mennyit késik a kalauzt szállító vonat. Elmondta azt is, hogy a veszprémi állomáson igyekeztek megoldani a helyzetet, de a törvényben megengedett munkaidőn túl senki sem foglalkoztatható, ezért nem tudták hirtelen pótolni a jegyvizsgálót.

Rovatok