Index Vakbarát Hírportál

Szalámirúddal kardozott a bukott tolvaj

2009. május 25., hétfő 16:12

Könnyű sérüléseket okozott egy rúd lopott szalámival az őt lefülelő biztonsági őrnek az a férfi, akit a hét végén értek tetten egy szolnoki nagyáruházban.

A negyvenhét esztendős helybeli férfira akkor lett figyelmes az üzlet biztonsági szolgálatának egyik munkatársa, amikor a szemfüles vásárló fizetés nélkül próbált távozni a hipermarketből egy rúd szalámival, közölte hétfőn Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tolvajt az őr feltartóztatta, majd a biztonsági szobába kísérte. A tetten ért elkövető azonban a helyiségben dühbe gurult, a még nála lévő értékes húskészítménnyel fejbe vágta a vele szemben intézkedő szakembert, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A szalámis támadót végül sikerült megfékezni, ellene garázdaság és könnyű testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség - mondta a sajtószóvivő, aki hozzátette: a magáról megfeledkezett egyénre akár két évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat a bíróság.

Rovatok