Index Vakbarát Hírportál

Két magyar gyerek is volt az eltűnt gépen

2009. június 1., hétfő 23:13 | tizennégy éve frissítve

Két magyar felnőtt és két gyerek utazott az Air France 447-es járatán. Egy nő három hetes tanfolyamot tartott Brazíliában, vele tartott fia, és élettársa, meg egy ismerős kisfiú is.

A HírTv információi szerint két magyar felnőtt és két gyermek tartott Brazíliából Párizsba azon a francia repülőn, amely most már biztos, hogy az Atlanti-óceánba zuhant. Az egyik fiú édesapja a hírcsatornának elmondta, hogy volt felesége hét éves közös gyermekükkel és élettársával utazott, illetve velük volt egy 11 éves fiú, akit rokonlátogatóba vittek.

A nő a HírTv szerint a Nemzetközi Pető Intézetben dolgozott, és egy három hetes tanfolyamot tartott a dél-amerikai országban. Volt férje már beszélt a Külügyminisztériummal, ahol a nevek alapján megerősítették, hogy valóban szerepel fiának és volt feleségének neve az utaslistán.

228 eltűnt

A hétfőn hajnalban lezuhant gépen 228 személy, 216 utas, valamint a személyzet 12 tagja tartózkodott. Az Air France hivatalos tájékoztatása szerint az utasok között 126 férfi, 82 nő, hét gyerek és egy csecsemő volt. A gépre az Air France által kiadott utaslista szerint 58 brazil állampolgár szállt föl, emellett 61 francia, 26 német, 9 olasz, hat svájci, öt brit is utazott is a járaton.

A szlovák külügyminisztérium szóvívője szerint pedig két szlovák állampolgár is tartózkodott a gépen. A két szlovák állampolgár hozzátartozóit már értesítették. Azt, hogy esetleg magyar hangzású-e a két személy neve, a szóvivő nem kívánta megítélni.

A Rio de Janeiróból indult Airbus A330-as géppel röviddel felszállás után, közép-európai idő szerint reggel hat órakor vesztették el a kapcsolatot még hétfőn. A brazil légügyi hatóságok szerint az AF 447 jelzésű járat 565 kilométerre volt Natal kikötővárostól, amikor utoljára rádiókapcsolatba lépett az úgynevezett atlanti ellenőrző központtal. A gép rendben, 840 kilométeres sebességgel, mintegy 35 ezer láb magasságban, vagyis valamivel 11 ezer méter alatt haladt. Azután tűnt el, hogy kikerült a brazil radarok által fedett övezetből, de még a szenegáli légtérellenőrzési zónába való beérkezése előtt. A gép eltűnése előtt és után is áthaladt a terület fölött egy-egy Lufthansa-gép, a pilóták ugyan rossz légköri viszonyokról számoltak be, de a repülőgépek gond nélkül átrepültek ott, ahol valószínűleg a 447-es járat eltnűnt.

Rovatok