Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökre támadtak Olaszliszkán

2009. június 12., péntek 14:16 | aznap frissítve

Egy olaszliszkai verekedéshez riasztották a rendőröket. Kutyákat uszítottak rájuk, lökdösték őket, majd egyikőjüktől elvették a pisztolyt.

Kedden este egy verekedéshez riasztották a sárospataki rendőröket Olaszliszkára. Négy rendőr érkezett a helyszínre, ahol megtalálták a csoportot, a rendőrök felszólítására abbahagyták a verekedést.

Ezután megjelent a helyszínen egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy folytatja a verekedést. A hátsó zsebében egy kést tartott, és a rendőrök felé indult. Nem volt hajlandó átadni a kést, ezért a rendőrök elvették tőle, és elkezdték megbilincselni.

Közben megérkezett a férfi élettársa és 15 éves fia, akik a rendőrökre támadtak, egyenruhájukat rángatták és lökdösték őket. A dulakodás során az egyik rendőr a kezén könnyebben megsérült.

A családot kutyák is követték, akiket az asszony a rendőrökre uszított. A kutyákat csak könnygázsprével lehetett távoltartani. A férfi a dulakodás közben elvette az egyik rendőr fegyverét, és két-három méterről a rendőrökre tartotta. A fegyverben 7 darab éles lőszer volt. Az egyik rendőr könnygázsprayvel tudta ártalmatlanítani a férfit, majd a fegyvert visszaszerezték. A nő és a fiú elmenekültek a lakásukba, ahonnan később előállították őket a sárospataki rendőrkapitányságon.

A hírügynökség beszámolójához az Index egyik helyi forrása annyit tett hozzá, hogy a Dankó Pista utcai telepen két rokon fiatalember verekedett össze, mindketten ittasak voltak. A bántalmazott rendőr, akitől a fegyverét is elvették, a sárospataki kapitányságról érkezett, a kommandósok, akik később rendet teremtettek, Miskolcról. Vannak olyan helyi romák, akik szégyellik magukat a történtekért. "Ilyet nem lehet csinálni, nem tudom, mit gondolnak magukról. Úgyis mindenki Olaszliszkáról beszél, erre tessék, nekiállnak rendőrt verni. Ez iszonyú felelőtlenség" – nyilatkozta egyikük az Indexnek.

A Miskolci Városi Bíróság az őrizetbe vett férfit pénteken egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolják. Akár 5 év szabadságvesztést is kaphat.

Rovatok