Index Vakbarát Hírportál

Apák napján verte agyon hétéves fiát

2009. június 24., szerda 08:17 | aznap frissítve

Egy massachusetts-i házaspár ellen emberölés miatt nyomoz a rendőrség, miután kedden meghalt a kisfiuk, akit az apa hetekig vert, kínzott válogatott eszközökkel.

Kedden meghalt a hétéves Nathaniel Turner, akit hétfőn vittek szülei életveszélyes, eszméletlen állapotban a worcesteri St. Vincent-kórházba, írja a boston.com. A fiút a saját apja verte agyon vasárnap, apák napján, miután hetekig kínozta, testileg, lelkileg bántalmazta a gyereket.

A fiú állítólag azután vesztette el eszméletét, hogy apja, Leslie G. Schuler többször is a falhoz verte a gyerek fejét. Az orvosok keddig küzdöttek a kómába esett fiú életéért, kedd hajnalban azonban beállt a klinikai halál, és már csak a gépek tartják működésben a gyerek életfunkcióit - ezek leállításáról szerdán döntenek.

A massachusetts-i rendőrség gyilkosság miatt nyomoz, közölte Timothy J. Connolly a Worcester megyei ügyész szóvivője. A massachusetts-i hatóságok egyelőre a rendelkezésre álló bizonyítékokat elemzik, azt azonban már tudni lehet, hogy legalább nyolc hete tartott a fiú szenvedése, a gyerek nem sokkal korábban került vissza szüleihez az alabamai nagymamájától, akivel addig élt.

"A fiúnak súlyos sérülései voltak testszerte, friss zúzódások borították a mellkasát, hasát, nyakát és az arcát. Eszméletlen volt és már nem reagált semmire" - mondta a rendőrség szóvivője az első orvosi jelentések alapján.

A rendőrség kihallgatta, majd letartóztatta a gyerek mindkét szülőjét, a 36 éves apát és a 28 éves anyát, miután bevallották, hogy nyolc héten át verte rendszeresen, kíméletlenül, szíjjal, ököllel az apa a gyermekét. Az állítólag tiszteletlen gyereket nemcsak veréssel büntette a férfi, a fiúnak a padlón kellett aludni, miután szobájából az összes bútort és játékot eltávolította az apja

A rendőrség az anya ellen is nyomoz, mivel vallomása szerint nem tett semmit, hogy megakadályozza a gyerek halálra verését.

Rokonai szerint Nathaniel rendes, jól nevelt, értelmes fiú volt, és nem értették, hogy kaphatta vissza a többszörösen büntette előéletű apa a gyerek felügyeleti jogát a nyári szünet idejére, írja a bostonherald.com.

Rovatok