Index Vakbarát Hírportál

Atomreaktort épített két hatéves kölyök

2009. június 24., szerda 11:53

Két hatéves gyerek szülei sokáig azt hitték, hogy a rendőrség és a tűzoltóság egy gyakorlat miatt zárta le a környéküket. Aztán olvasták az interneten, hogy a kertjükben álló atomreaktor miatt tört ki a pánik. Pontosabban amiatt az atomreaktor-makett miatt, amit két hatéves srác épített. A kölykök törekedtek a hitelességre, még egy „radioaktív veszély" szimbólumot is kinyomtattak a netről, és felragasztották művükre.

Két hatéves gyerek miatt zárta le a környéket egy német kisváros több utcáját a rendőrség és a tűzoltóság. A kisrácok egy komputerházat építettek át a kertben mini atomerőművé, és egy, az internetről kinyomtatott „radioaktív veszély" szimbólumot is ráragasztottak.

Amikor a gyerekek vissza akartak menni az atomerőművükhöz, a hatóságok elküldték őket, mivel a terület környékét lezárták, és a lakosokat arra utasították, maradjanak otthonaikban. Közben tűzszerészek azt mérték, milyen erős a radioaktív sugárzás a környéken.

A gyerekek szülei azt gondolták, hogy tűzoltósági gyakorlatról van szó, mindaddig, amíg a neten nem olvasták, mi okozta a riadalmat. Így a szülők megkeresték a rendőrséget, és elmagyarázták, hogy a gyerekeik nem képesek atomreaktort építeni.

Rovatok