Index Vakbarát Hírportál

Felszámolták a budapesti droglabort

2009. július 8., szerda 13:17

Egy december végi közúti ellenőrzésnél lefoglalt extasy tablettáktól jutottak el fél év alatt a szolnoki rendőrök egy budapesti droglaborig, amit július 2-án számoltak fel. 15 embert előállítottak, egyelőre még vizsgálják, hogy mennyi hasznuk származott a kábítószerből.

Egy budapesti bérházban működött az a droglaboratórium, amelyet szolnoki rendőrök számoltak fel. A nyomozás 2008 decemberében indult az ügyben, miután Jász-Nagykun-Szolnok megyében 250 extasy tablettát találtak egy kocsiban közúti ellenőrzéskor. Július 2-án jutottak el a rendőrök a budapesti droglaborhoz.

A jól felszerelt laborban többféle kábítószert, egyebek mellett amfetamin-származékokat állítottak elő egy rendkívül robbanásveszélyes technológiával. A labor kialakításához komoly szaktudásra volt szükség, a felszerelés azonban a rendőrség szerint a kiskereskedelemben is beszerezhető.

Eddig több mint 80 millió forint értékű kábítószert foglaltak le az ügyben, a nyomozás még tart. Összesen 15 ember ellen indítottak eddig eljárást, négyen közülük előzetes letartóztatásban vannak, számolt be szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Termesztők, a vegyi anyagokat előállítók, valamint fogyasztók ellen indítottak eljárást, közölte a rendőrség. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a droglaborban mennyi és pontosan milyen kábítószereket állítottak elő. Egyelőre azt sem összesítették, hogy mennyi jövedelme származhatott a társaságnak a drog előállításából és terjesztéséből.

Május elején, ugyancsak a fővárosban, egy családi házban marihuánaültetvényt találtak, harminc tő növényt foglaltak le.

Rovatok