Index Vakbarát Hírportál

Megvan az anyja hasából kivágott baba

2009. július 30., csütörtök 12:36 | aznap frissítve

New Hampshire-ben találták meg azt a kisbabát, akit nyolchónapos terhes anyja méhéből vágtak ki az előző héten végén. A gyerek jól van, a rendőrség a lány barátnőjét gyanúsítja elrablásával.

A rendőrség szerdán este megtalálta azt a kisbabát, akit erőszakkal vágtak ki anyja hasából az előző hét végén az amerikai Massachusetts tagállamban található Worcesterben. A New Hampshire-ben az anya egyik barátnőjénél megtalált gyerek a körülményekhez képest jól van, jelenleg kórházban vizsgálják. A hatóságok a nyolchónapos terhesen megölt lány barátnőjét gyanúsítottként vették őrizetbe, írja a CNN.

Az anyát, Darlene Haynes-t hétfőn találta meg a főbérlő, aki orrfacsaró szagot kezdett érezni az asszony lakásából. A rendőrség szerint napok óta halott lehetett a nő, akinek ágyneműbe csavart testét a hálószobában találták meg. A BBC szerint utoljára az előző csütörtökön adott életjelet magáról a nő, aki egy SMS-ben azt írta egy ismerősének, hogy egy barátjával iszogat a lakásában.

Az eset nyilvánosságra kerülése után Julie A. Corey környezetéből értesítették a hatóságokat, hogy a 35 éves nő éppen akkor jelent meg egy újszülött gyerekkel, amikor Haynes eltűnésére felfigyeltek. Corey azt állította, hogy július 23-án éjszaka hozta világra a kisbabát, azonban ismerősei szerint korábban nem tűnt terhesnek.

A hatóságoknak az ismerősök azt is elmondták, hogy Corey éppen Haynes eltűnésének környékén járt barátnőjénél. A rendőrség megtudta, hogy Corey New Hampshire-be költözött a napokban barátjával. A lányt egy plymouth-i lakásban vették őrizetbe, a kisbabát azonnal kórházba szállították. A gyilkossági körülményeinek tisztázásáért folytatódik a nyomozás.

Rovatok