Index Vakbarát Hírportál

Nem ejtik a vádat Balla Irma fia ellen

2009. augusztus 6., csütörtök 07:25

Nem volt beszámítható állapotban, mivel drogelvonási tünetei voltak a Balla-gyilkosságot beismerő, majd vallomását később visszavonó D. Lajosnak. Az ügyészségnek állítólag perdöntő szakértői bizonyítékai vannak arra, hogy mégiscsak a fia ölte meg Balla Irmát.

A vádhatóság nem tervezi, hogy ejti a vádat az édesanyja - Balla Irma fideszes debreceni képviselő - meggyilkolásával vádolt S. Sándor ellen, értesült ügyészségi forrásból a Népszabadság.

Balla Irmát brutális kegyetlenséggel ölték meg lakásában 2007 húsvétján. Holttestét a fia, S. Sándor találta meg, akit egy évvel később a rendőrség a gyilkosság elkövetésével gyanúsított meg. Látszólagos fordulatot jelentett az ügyben, hogy a Balla-ügyet tárgyaló Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a júliusban tanúként meghallgatott D. Lajosról a múlt héten kiderült: a rendőrségi kihallgatásain beismerte, hogy ő ölte meg Balla Irmát.

Balla Irma házának közelében dolgozó segédmunkás a Népszabadság információi szerint kétszer tett beismerő, részletes, mindenre kiterjedő, videóra rögzített vallomást az ügyben eljáró ügyész, valamint a városi rendőrkapitány jelenlétében. Azonban az üggyel kapcsolatos harmadik meghallgatásán az előző két vallomást visszavonta.

A más ügyek miatt előzetesben lévő fiatalember állította: a médiából szerezte ismereteit a bűnügyről, ráadásul nem volt beszámítható állapotban, mivel a rendőrségi fogdában drogelvonási tünetei voltak, és gyógyszert szedett. Mindez még június végén, július elején történt, azaz téves az a sajtóban mostanság megjelent információ, hogy a napokban vonta volna vissza a vallomását.

A napilap csütörtöki száma szerint a D. Lajost meghallgató ügyész szerint nem volt százszázalékosan meggyőző a férfi beismerő vallomása, és elmondásában több részlet nem volt életszerű. Ez az egyik oka annak, hogy D. Lajost a vádhatóság hivatalosan nem gyanúsította meg.

Az ügyészség másik érve az volt, hogy a következő tárgyalási szakaszban kerülnek a bíróság elé azok a perdöntő szakértői vélemények, amelyekre a vádhatóság S. Sándor meggyanúsítását alapozta. A napilap értesülése szerint ezek a szakértői vélemények azokkal az elemi szálakkal és mikronyomokkal kapcsolatosak, amelyeket az áldozat és fia testén találtak, és amelyek a vádhatóság szerint azt támasztják alá, hogy Balla Irmát a fia ölte meg.

Rovatok